St. Anton


2024, uge 5-7

Nordmændene fik ikke så meget sne i år. Men en rigtig god dag blev det til, efter jeg fik lokket dem med til Langen. Det var klart den bedste sne i St Anton området den uge. Det havde regnet 3 dage i træk før vi ankom!

Den næste uges tid blev med sene starter, så sneen kunne nå at blive blød, og hurtigt til afterskiing inden glühweinen blev kold. Selv hviledage kom i spil, aldrig sket før. Kørte med Eva, som er kommet godt igen efter sine skellet udskiftninger.

Min sidste uge startede jeg et par dage på Mathews hold, men skiftede til Emils gruppe for at slippe for at skinne op.

Det var et fantastisk heldigt skift. Vi kørte Valluga Pazieltal til Zurs i fantastiske forhold. Første gang vi krydsede nogle spor var helt i bund ved den lange travers til Zurs. Man kunne bare vælge hvilken flade man ville køre på, ingen spor. Af de ca. 12 gange jeg har kørt turen har jeg aldrig set noget der ligner. Fantastisk dag, som vi afsluttede ned i Maroi, højre side. Igen ingen spor, men dog kun 30 cm imod de 50 cm vi havde på Valluga.

Sidste dag med Emil gik til Langen, hvor vi havde nogenlunde samme slags sne, som 2 uger tidligere med nordmændene.

Så filmen starter og slutter med ture til Langen:

2023, uge 5

Nordmændene blev sendt hjem efter nogle dage uden megen sne. De vil til evig tid huske vores tur til Waldschneise, hvor min binding røg af skien.

Kørte med Helmut fredag 3/2 og Ali and Rachel 4/2.

Søndag var så med Mathews hold, men min ryg kunne ikke klare en hård kompression vi kørte over på vej ned til Ahlenmäder.

Så en kort film denne gang:

2022, uge 8-9

Denne uge var det så Mathew, der førte topholdet. Absolut ingen klage over det! Masser af kun lettere tilkørt sne, godt for musklerne. Ugen blev for mit vedkommende sluttet af med, at vi satte feller på skiene, og gik op til Maroi Kopf. Derefter et par løb nedaf, for at fortsætte med feller ca. 2 timer højere op. Rigtigt koldt i skyggen oppe på toppen. Til gengæld fik vi super sne i to uforglemmelige løb ned, det første var rigtig langt med fantastisk letkørt sne. Men vi kunne så konstatere, at drenge er bedre til at knytte tæpper end piger, det affødte nogle kommentarer :-)

Og her er filmen:

2022, uge 7-8

Kørte med Fridie i uge 7, men havde for travlt med at køre til at få fisket kameraet frem. Rigtig gode forhold.

I uge 8 var det så George, der førte an på topholdet. Dygtig fyr, og fantastisk sne. En dag kørte vi Kapal Mattun med sne til brysthøjde et enkelt sted, så Schöngraben og 3 gange Hinter Rendl med indgang fra Schimmeleck, da Riffel II ikke kørte. Fantastisk dag, har vist ikke kørt så meget løssne på en dag før.

Og her er filmen:

2022, uge 5-6

Da smittetallene for Corona i Danmark og Norge var 4 til 6 gange så høje pr. indbygger som i Østrig, måtte vi jo flygte til St Anton. Det blev lidt mere dramatisk end sædvanlig, da vores hausfrau blev syg, så først på dagen før afrejse faldt alt på plads.

Første del af ugen faldt der godt med sne, så selvom vi ikke kunne se ret meget fik vi kørt pænt meget. Det Norske hold var ikke meget for solskin, så de tog hjem efter 5 dage for ikke at risikere noget. Dog ikke Eva, hun havde trænet 86 !!! dage op til turen, det kunne ses.

Efter det kraftige snefald, var lavine faren så stor, så alle lifter i St Anton var lukkede morgenen efter. Og trods en forholdsvis lille turist mængde i St Anton, var liftkøerne så store som aldrig set før. Eva fik den gevaldigt gode ide, at tage bussen til Lech, men allerede ved Flexenbahn hoppede vi af, og kørte tilbage mod Raus, og her kunne vi køre i fin sne hele dagen i Stuben området, uden at blive generet af St Anton flokken, lifterne ud af St Anton forblev lukkede hele dagen. Det var helt surealistisk at køre med så få andre mennesker i området.

Da også Eva var taget hjem, kørte jeg nogle fantastiske ture på Fiedichs hold: Kapal Matun, Schimmeleck, Schöngraben, og vi sluttede af med Rendl Scharte, som tog godt en time at gå op til, da Riffel II ikke kørte. Så meget løssne på så få dage er sjældent selv i St Anton. Ikke så højt, men superfint at køre i.

Og her er filmen:

2021

Ikke et snefnug:

2020, uge 10

Den gamle garde kørte med Jochen denne uge. Der faldt sne! så vi havde endelig gode forhold. Og denne gang blev sneen ikke efterfulgt af regn dagen efter, som ellers var normalen i februar i år. Vi fik kørt Hinter Rendl, Mainvasen, Wannele, Schimmeleck, øvre Schöngraben og Rost Fall mm.

Og her er filmen:

2020, uge 6-9

Disse uger blev lidt anderledes, da jeg indkasserede et benspænd fra et træ på vej ud af Wannele.

Jeg vandt: Grenen knækkede, men jeg fik et kraftigt slag lige over støvlekanten. Kiggede lidt på det, men ingen hul i skibukserne, så det var nok bare et slag.

Så jeg fortsatte, og indhentede de andre. Derefter kørte vi Schimmeleck, hele Rendl Backside, og sluttede med Maroi. Benet var lidt ømt må jeg indrømme. Men ellers en super dag, 80% totalt usporet nysne, ca 1/2 m.

Men da jeg tog støvlerne af, fandt jeg ud af, at "ein viertel rot" kan have mere end en betydning. Det tog 20 min at vaske blodet ud af strømpen. Hud og underhud var skubbet en god cm sidelæns.

Så det blev en lidt kort afterskiing, og så en tur til lægen. Han lappede det så med 16 sting i to lag, men så kom det værste: Intet skiløb dagen efter, og endnu værre "and no disco dancing".

Fik dog lov til at køre igen dagen efter igen, men da han hørte hvad jeg havde kørt, kom der endnu en dags forbud :-(

Så de næste 3 uger kørte jeg mest alene, men blev hjemme de dage, hvor vejret var dårligt.

Det gav så en oplevelse af de store: Efter 2 dage med sne, blev Schindlergrat bahn åbnet, og hvem sad i den 2. gondol? MIG (og 9 forrykte nordmænd). I den første gondol sad en pistevagt. Da vi nåede top stationen spurtede nordmændene ned i Schindlerkar, så jeg kunne stille og roligt køre ned i Mattun. Kun et spor fra pistevagten, som checkede rute markeringer. Dybsne op til låret på hele Mattun hang. Det var en dag!

2020, uge 4 og 5

Dårligt vejr kan man vist ikke komme uden om at kalde det, så ud af et par uger blev det til 3 gode dage, ellers ingen sne offpiste eller regn eller snevejr. Det afholder dog ikke viking efterkommere fra at køre Hinter Rendl, Schöngraben eller Mainwasen. Schöngraben blev dog noget udfordrende nede i bunden, men ingen af os faldt i floden.

Og her er filmen:

Link til download af filmen i fuld opløsning (860 MB)

2019, februar

Sikken herlig udvikling i snemængden i St Anton. For andet år i træk, var februar en fantastisk måned. Især uge 5 og 6 var næsten skræmmende, når man forsvandt under sneoverfladen. Uforglemmelige løb ned i Schöngraben og på Rendl bare mellem liftene. Desværre ingen filmklip fra de bedste dage, der skal køres til for ikke at blive overhalet af andre sne destroyere.

Selv Alois blev lokket ud af pensionist tilværelsen en 3-4 dage, ellers var det Fossie og Florian2, der tog sig af os.

Og her er filmen (forbedret version 3):

Link til download af filmen i fuld opløsning (710 MB)

2018, uge 13

Verjrudsigten for svæveflyvning i Danmark for påsken så ikke for god ud. Til gengæld så det ret fint ud med sne og sol i St Anton.

Valget var let, afsted til St. Anton.

Kørte med Jochen, og første dag, var vi de første til at køre ned i Mattun i fin nysne. Sikke en start.

Det blev så Vallugahang og senere klatrede vi op ved indgangen til Maroi dalen, og kørte ned ved lüftungsschaft. En herlig dag.

Anden dag startede med Valluga nord, og så forlod jeg holdet for at holde frokost på skimuseet med Eva, Martina, Jens og Simone.

Den tredje dag skinnede vi op til Rendl Scharte, kørte et stykke ned, og gik endnu et stykke op for at ski ned ad interessant 50 cm "firn". Selvfølgelig udløste min binding, så jeg måtte træne mine "fald ikke i floden" færdigheder.

Fjerde og sidste dag gik mest med at træne at overleve skikørsel i våd sne offpiste. Jeg faldt 3 gange indenfor 5 min!

Her er filmen:

2018, februar

Endelig masser af sne i år. Desværre regnede det efter de fleste store snefals, så sneen var hvid, men tung, hård og/eller iset de fleste steder den første uge. Vi var dog de første ned ad Kalteneck i denne sæson med rigtig god sne især øverst.

Eva brækkede benet efter kun 4 dage på ski :-( På en piste selvfølgelig! Send hende gerne en opmuntring nu og da! Hun kørte selvfølgelig ned til nærmeste kabinelift på et ben, sejg tøs!

Anden uge blev ganske god. Men Alois blev syg, så vi kørte med Mathias, så lidt mere vandring opad.

Tredje uge startede helt fænomonalt bl.a. op til Rendl Spitze, hvorefter vi, som de første, lagde de første spor. En af de bedste dage i de sidste 10 år.

Fjerde uge bød desværre på influenza for mit vedkommende, så en lidt brat afslutning.

Den oprindelige film blev kasseret i kvalitets kontrollen, den var en rystende oplevelse. Derfor har jeg genmixet filmen med det meste af rysteriet fjernet :-)

Den opdaterede film:

Link til download af filmen i fuld opløsning (1 GB)

2017, uge 8

Skal jeg være ærlig var denne uge et flop. En god dag blev det til, så kameraet blev i tasken resten af tiden. Global Warming blev ændret til Climate Change, nu skal det vist ændres til Local Warming, torsdag var der 15 grader i byen, plus grader altså!!! Jeg fik lidt skældud af en amerikaner, da jeg bremsede ved nedkørslen til Marias pension. Opbremsningen udløste et mindre Niagara waterfall over den arme mand.

Kørte med Alois. Og som den jæger han er, ledte han os lige til vildtet, centimeter fra skispidserne :-)

Sidst på ugen kom der dog lidt sne, så Helmuth og jeg fik en fin lørdag, og søndag med Alois blev også helt god.

Her er filmen:

Link til download af filmen i fuld opløsning (670 MB)

2017, uge 7

Alois blev forkølet, så vi kørte med Florian næsten hele ugen. Det blev til et par traveture til Rendl Spitze, Maroi Kopf og Knödel. Sneen var OK, men godt sporet, og sporene var ret hårde.

Nu har jeg jo altid troet, at gamle ex verdensmestre er sådan lidt bryske i det. Men i denne uge kørte vi med en 2 gange dybsne verdensmester, Susanne, og hun er jo helt anderledes omgængelig. Bare Alois dog kunne vinde en gang til ;-)

Ugen bød også på et par dage, hvor vi kun var 2 amatører, de 4 andre var alle ski instruktører!

Vil du se, hvordan Per tjente 1 euro på sit skiløb, må du bare se videoen.

Ugen sluttede godt med snefald fredag, så Olav, Martin og jeg havde en god lørdag med op mod 30 cm nysne på nord siderne.

Her er filmen:

2017, uge 5 og 6

Desværre var der langt mellem de gode dage i disse uger, så der blev en del teknik træning på pisterne. Men vi fik dog lavet nogle gode tæpper også!

Kørte med Alois begge uger.

Her er filmen:

Link til download af filmen i fuld opløsning (1,6 GB)

2016, uge 15

Ankom søndag morgen, og tænkte lidt, at det nok var lidt åndsvagt at have kørt hele vejen fra Danmark til sådanne elendige sneforhold. Men kørte alligevel med Klaus' gruppe, sammen med Ian, Sonja og Maria m.fl. Vi startede med tekniktræning på pisten, og havde ikke sat næsen op efter andet, sneen var jo forfærdelig uden for pisterne. MEN så kørte vi Valluga-Zurs, og ingen af os havde drømt om hvor godt det var. Total usporet sne fra sidste snefald, godt nok kun 5 cm, men det var rigtig godt hele vejen fra Valluga til Zurs. Ingen video fra denne dag, havde ladet kameraet blive hjemme p.g.a. forholdene.

Mødte Uli og Jürgen til afterski, de kørte med Toni Zangerle, og spurgte om jeg ville være med. Mon dog ikke. Vi kørte dagen efter også Valluga-Zurs, desværre var det blevet ganske meget dårligere end dagen før :-( Til gengæld havde vi fantastisk offpiste i Lech, steder, jeg ikke havde været før.

Næste dag var med helikopter fra Lech kl 9, og resten af dagen foregik i uspoleret firn. Rigtig flot dag, se videoen.

Her er filmen:

2016, uge 13

Ugen startede fedt med et suverænt løb fra Valluga til Zurs via antenne bjerget. Ines var selvfølgelig ikke tilfreds med udsigten, men MÅTTE op i masten. Kørte med Benni, som bl.a. mente, at topholdet også skulle kunne køre på en ski. Det gjorde ondt!

Her er en You Tube video (90 MB) fra turen:

Her er filmen i bedste opløsning:

2016, uge 12

Ret beset en ret dårlig uge. Der var dog nogle lyspunkter: Skinning op med Jochen en time fra Rendl med efterfølgende nedkørsel i perfekt firn. Med Alois havde vi ugens bedste sne under lavinehegnene på Hinter Rendl, og fin sne øverst på Schöngraben.

PS: Det foregående blev skrevet i går. I dag, 26/3, viste sig så at blive en af de bedste dage denne sæson, se i slutningen af filmen, hvor vi blev belønnet med 40 cm pudder sammen med Jochen.

Her en film fra ugen:

2016, uge 6

Så kom sneen :-)
Meget skiftende vejr med varmt og koldt næsten hver anden dag, men sne, sne, sne. Alois var overbooket, så Uli, Jürgen, Eva og jeg skiede med Mathias, ikke noget dårligt valg :-).

Her en film fra ugen:

2016, uge 5

En uge med mærkeligt vejr, indbefattet meget regn. Har aldrig før set fine runde bakker, oversået med render fra masser af bække. Vi kørte bl. a. Jungbrunntobel, som var fin i toppen, men i bunden var den forfærdelig. De fleste måtte bide i sneen. Selv Alois lavede en 3 doppelt saltomortale.

Lørdag kørte jeg med en gruppe, som havde overtalt Florian til at bruge sin fridag til touring op til Rossfallscharte. Vi satte de første spor :-)

Her er lidt film fra Rossfallscharte turen:

2015, 29 Marts - 9 April

En anderledes skiferie. De fleste dage touring med 1,5 til 2 timers opstigning med skind.

Som man vil se i videoen, havde vi en mani med at vise fingre. Det kom sig af, at jeg fortalte historien om manden i Sydamerika, som lige var blevet gift. Det er en ret gammel historie, så undskyld, hvis du har hørt den før:

Nåh, den nygifte mand kørte konen og pakkenillekerne op ad bjerget til deres nye hus, på en kærre forspændt med et æsel. Det gik fint, men pludselig stoppede æslet. Manden blev vred, og gik hen til æslet og sagde: "En. Dumme æsel gå videre, eller du får med mig at bestille. Æslet blev bange, og skyndte sig at gå videre.

Men lidt senere, stoppede æslet igen. Manden blev rigtig gal, og sagde til æslet: "To. Fortsæt med at gå, eller du kommer til at fortryde det". Igen kunne æslet se sin fordel i at følge mandens kommando, og forsatte med at gå

Men lidt senere blev æslet igen træt, og stoppede op. Men nu blev det manden for meget. Han for hen til æslet og sagde: "Tre", hvorefter han hev sin pistol op, og skød æslet.

Mandens nygifte kone blev voldsomt oprevet over dette, og sagde til manden: "Din store idiot, hvorfor skød du vores eneste æsel. Hvad skal vi nu leve af."

Mandens svar var kort: "En".

---

For at spare på vores stemmer, brugte vi ugen igennem vores fingre: En finger, og du var i unåde. To fingre, og nu blev det alvorligt. Tre fingre, og du skulle egentlig have været skudt. Men heldigvis havde ingen af os våben med. Men besøget i første hytte, vendte op og ned på dette.

PS: Baggrunds farverne er til hjælp for et Hollandsk par, fnis, fnis.

Rigtig mange tak til Toni for guidingen, og ikke mindst den kulinariske indsats, selv Eva fik sin livret, Kaiserschmarren, tilberedt under disse primitive forhold.

Herligt, der endelig kom rigtig sne i St. Anton :-)

Her er en You Tube video (300 MB) fra turen, (tak til Henrike for klippet i Rendl gondolen):

Filmen i højere opløsning:

Link til download af filmen i fuld opløsning (1,1 GB)

Her er mine

billeder

Her er Tonis

billeder

Og her Julias

billeder

Da vejrmeldingen så godt ud, da jeg skulle hjemad, blev jeg 3 dage mere, og kørte med Alois i powder den ene dag, firn de næste.

2015, 12-16 Marts

Meget solskin og ingen nysne. Så det blev mest til firn schnee, men der var dog stadig lidt løst sne hist og her.

Fik testet mine skins et lille stykke op mod Maroi Kopf, hvor nogen havde bygget et hop. Jeg undlod hoppet, og nøjedes med nogle sving i den gode sne ved landings stedet.

Kørte med Florian bl.a. til Maroi Kopf og Rendl Scharte. Han bad os kigge på opmærksomt på sneen, for at vurdere hvor den var blevet frosset. Nogle tog dette meget bogstaveligt, og studerede den på få centimeters afstand :-)

Her en film fra turen, med bidrag også fra Tronds kamera:

2015, uge 8 + 9

Sneen fra uge 5 lå der stadig, så vi havde usporet sne hver dag, men også noget værre hakkebræt ind imellem. Solskin hele uge 8.

Kørte med Florian en enkelt dag for at køre med Andi og Julia, det gik til Maroi Kopf.

Alois fandt som sædvanlig god sne ned til St. Jakob, men den ene dag var det noget udfordrende at komme ned med kameraet, før de andre kørte ned, uden at vælte. Selvtilliden blev genoprettet, da jeg filmede holdet vælte ned ad bjerget.

Op til Rendl Spitze den ene dag, men desværre blev lyset rigtig dårligt på vejen ned.

Sidste aften i St. Anton begyndte det at sne pænt. Så kan man jo ikke tage hjem ! Kunne heldigvis blive i pensionen, så næste dag mødte jeg op 10 vor 10, Galzig, til nogle forundrede hold kammerater. Alois hilste som sædvanlig, men pludselig gik det op for ham, at jeg vist ikke skulle have været der!

Det var en god disponering, 50 cm på Rendl og 60-70 i Schöngraben. 3 rigtig gode dage blev det til.

Her er en kort You Tube video:

Her er hele filmen optimeret til Nexus 4:

2015, uge 5

Næsten ingen sne ved ankomst til St Anton, men heldigvis sneede det det meste af ugen. Ikke så meget sol, men fint med sne.

Per skulle lige prøve om lejeskiene kunne skære granit. Grannitten vandt!

Her er filmen optimeret til Nexus 4:

2014, uge 13

For tredje gang heldig i år. Ingen sne ugen før, men startede med at sne, da jeg ankom. Første dag havde vi 75 cm nysne i Schöngraben, og 50 cm ellers. Men senere på ugen måtte vi højere op for hver dag. Så det blev til Valluga vest til Zurs og op til antennen. Rigtig god sne. Rendl bagsiden og op til Rendl Scharte, og sidste dag med touring ski op til Hochkarspitze, og ikke mindst ned derfra igen !

En rigtig god uge, selvom de fleste sydsider efterhånden var først brune, så grønne!

Jeg måtte dog indkassere et par øgenavne, såsom "Kamikaze Johny" og "Johny Rocket". Bare fordi jeg tog det der med offpiste alvorligt, og kørte af pisten og landede vel hårdt på asfaltvejen til Krazy Kangaroo. Godt at bilen ikke var parkeret 5m længere bagude! Men jeg overhalede racerpigen Edina :-)

Her er filmen:

2014, uge 8

Endnu et heldigt ugevalg! Næsten ingen sne, da jeg ankom, men så sneede det pænt i starten af ugen. Vi kørte med Florian hele ugen, pånær lørdag, hvor vi kørte med Florian (fra Tony's skiskole). Det gav rigtig meget usporet sne i køb for at vandre opad til Maroi Kopf og lignende. Lüftungsschaft var suveræn. Ligeså Langen via Kaltenberger Hütte. Første gang jeg har prøvet at køre fra indgangen til Maroi tal mod Sct Christof, fed tur. Med Florian2 vandrede vi også op til venstre ved indgangen til Maroi fra Albona II, og køte hele vejen til Lüftungsschaft som de første i total usporet sne, tak Florian for at trampe sporet op.

Helmuth guidede os første lørdag, tak Helmuth!

Her er filmen optimeret til Android/Nexus 4 (hvis du vil ha' den i fuld kvalitet, fylder >500 MB, så send en mail):

og her er nogle

billeder
fra filmen.

Trond tog selvfølgelig sit kamera frem på MooserWirt:

2014, uge 5

Det var rigtig heldigt at vælge denne uge i år. Ugen før havde været noget af det dårligste, set i mange år. Men det sneede de første dage, mest om natten, hvad kan man ønske mere?. Kun sidste dag havde vi problemer med sneen, og kørte hele dagen "technical runs" som Florian kaldte det (= lorte sne samt klipper og trærødder).

I år havde Alois en alvorlig skulder skade, så vi kørte med Florian. Det blev til Maroi Kopf, Langen, Sonnen Kopf, Valluga north, Mainvasen, Schöngraben, Wannele mm. Gruppen blev fuldstændig forkælet, alle fik ros, og ingen skældt ud, det er vi slet ikke vant til ;-)

Olav guidede os flot begge lørdage, tak Olav!

Jenny var på ski igen, men havde et voldsomt fald sidst på ugen, som gik ud over skulderen :-(

Her er filmen:

og her er nogle

billeder
fra filmen.

2013, uge 8

Sikken uge! en af de bedste i mange år. Sneen var ikke så dyb, men lå fint, og var let at køre i de fleste steder :-)

Alois havde desværre problemer med sit knæ, håber han snart bliver af med dem (ikke knæene, men problemerne). Vi gjorde hvad vi kunne for at muntre ham op. Det lykkedes ved flere lejligheder, hør hans overstadige latter flere steder i filmen :-)

Ugens højdepunkter var de 2 sidste dage. Sidste dag, søndag med Alois til Kalteck, fantastisk sne, godt fundet Alois! det nye hold havde dog lidt problemer et enkelt sted, Alois latter kunne høres kilometer væk.

Næstsidste dag, lørdag, kørte Eva, Uli og jeg med Toni, Alois' partner fra powder 8 verdensmesterskabet. Toni havde også taget en af sine nye guider med, som han lige skulle se, hvordan løb. Frisk pige fra Polen, altid med et smil.

Det blev en fantastisk dag. Først tortur med en 2 timers randonee vandring fra Rendl/Riffel 1 op til Kreuzjoch. Det var bidende koldt. Men kørslen ned bagefter var enestående. De første sving på det første stejle stykke, flyttede vel en halv ton sne med i hvert sving! Desværre ingen billeder/video fra denne del, alle var opslugt af kørslen (og frøs som bare den). Lidt længere nede var vi blevet tøet lidt op, og kameraet kom frem, se Uli og Tonis 8 taller i filmen.


Uli og Toni, powder8 ned fra Kreutzjoch.

Her er filmen:

og her er nogle

billeder
fra turen.

2013, uge 5

Ugen startede godt, måtte dog sige farvel til Kim og Sonja, som havde sidste dag lørdag, som vi tilbragte med at høvle op og ned ad Backside. Søndag med Alois gik bl.a. til Langen i fin usporet sne. Så blev vejret efterhånden dårligere. Det endte med kraftig regn helt op i 2400m, så næste dag blev kørt på glaseret sne de fleste steder. Kun den øverste del a Schöngraben havde fin sne. Aldrig har jeg kørt så mange gange op og ned der, alle usporede snestriber måtte lade livet.

De sidste to dage var med rigtig god sne, og sidste dag begyndte vi også at kunne se mere end en meter frem!

Her en film fra næstsidste dag:

2012, 23-25 Marts

Slut på denne sæson!

Herlig firnschnee hele fredagen, Rendl Spitze, Kapal Mattun og Waldschneisse. Kørte med Johannes, da Alois holdt fri. Lørdag blev det til Ferwall og Wannele, og første del af søndagen med Alois via Valluga hang til Ferwall.

Fik også kigget på lavinen på Mainvasen/Mainplatt på nært hold, grim!

2012, uge 8

Endnu en uge med sne som i gamle dage :-)

Ugen startede hårdt ud lørdag med et hurtigt hold, som havde overtalt Louis til at køre det halve af hans ugentlige fridag. Super sne op til hoften ned gennem skoven til Langen.

Eftermiddagen gik det ned ad Rendl backside sammen med Eva.

Uli var uheldig og blev kørt ned af en på holdet, og faldt uheldigt, så hun døjede med et ømt ribben resten af ugen.

Manfred fortalte vi, at han kørte ad h til. Men det gjorde vi andre også, så vi behøvede en læge på holdet. Glad blev Uli, da han gik ned på apoteket, skrev en recept, og købte lidt medicin til hende. Godt gået Manfred.

Ugen var dog lidt lavine præget. På vej op med Rendl gondolen var der pludselig den ene dag en enorm fiskemund ovre ved Mainvasen , og nogle timer senere røg hele bjergsiden Mainvasen, Mainplatt og Waldschneisse ned. Godt man ikke var der!

Her er filmen:

Her er nogle

billeder
fra filmen.

2012, uge 5

Endelig sne som i gamle dage, over 5m på toppen.

Kalteneck var suveræn, vi havde 2 ture derud, sne til midt på lårene, hvor det var bedst. Tænk at køre en hel uge, uden at mærke bunden! Man skulle dog kigge godt efter fiske mundene, de så meget sultne ud.

I år fik jeg endelig en ordentlig optagelse af nogle gemser, ikke kun benene på en.

I denne uge blev det også til en tur ned ad Vallugas bagside, lidt skræmmende trods de gode sneforhold.

Her er filmen:

Her er nogle

billeder
fra filmen.

2010, uge 8

Ikke så meget ny sne denne uge. Heldigvis var der faldet lidt inden starten, så vi kørte næsten uden spor hele ugen.

Man kunne dog mærke bunden hele tiden, desværre. Men trods alt en fin uge. Duncan måtte dog inkassere en fibersprængning i læggen, så han blev først fit igen sidst på ugen.

Fredag sneede det endelig, så lørdag blev helt fin.

Ugen bød også på en vandretur op ad Rendl Scharte med nedkørsel i Malfon Tal, hvor vi satte en stribe 8 taller.

Kameramanden (mig) levede et udsat liv denne uge, Uli forsøgte hele tiden at komme tættere og tættere på.

Her et YouTube klip:

2010, uge 5

Endelig et år med megen sne. Jeg kan ikke huske, at vi har gået så lidt på en uge. Der var jo sne lige foran skispidserne hver dag.

Den ene dag ventede vi ved Schindlergrat Bahn på at den blev åbnet. Da Alois så, at dem der stod foran os i køen begyndte at fryse og blive utålmodige, begyndte han at tale om, at det nok kun tog en halv time mere, inden der blev åbnet. Det virkede, rigtig mange trak sig ud af køen, så da der blev åbnet 10 minutter senere, stod vi forrest i køen. Smart trick.

Og belønningen for at vente var stor: På Mattun som nogle af de første!

Her et YouTube klip:

Her er mine

billeder
fra turen.

2004, uge 9

En af de snemæsigt bedste ture til Langen, se selv Duncan og Michelle muntre sig:

2004, uge 5

Har du prøvet at gå over en flod på en træstamme belagt med sne og is? Med ski på selvfølgelig. Ellers se lidt fif her i denne video:

2003

Oh boy! Jeg ryddede en gang lidt op i de gamle film.

Men så kunne Torben ikke mere imponere sine venner med hans nyeste off piste løb (fra 2003!!!!).

Så som en special vennetjeneste er denne film igen tilgængelig: